Att ställa upp som handledare är inte bara schysst mot den LIA-studerande. Det kan till er fördel också bidra till såväl personlig utveckling för handledaren och stärka teamet på arbetsplatsen. Du som handledare får stöd och och chans utvecklas i rollen.

Under dagen går Erik Wesser, utbildningsansvarig på socialpedagogprogrammet igenom vad som förväntas av LIA-arbetsplatsen och dig som handledare och hur utbildningen fungerar. Sedan kommer Malin Stihl, utbildare i MI (motiverande samtal) ge en kortare föreläsning. Du får en inblick i vad MI innebär och hur man praktiskt kan arbeta med motiverande samtal som metod och förhållningssätt för att skapa motivation och vilja genom handledningen.

Malin Stihl kommer prata om

  • grunderna inom handledningsmetodik
  • hur du kan använda den LIA-studerande för att utveckla din roll och arbetsplats
  • hur du kan använda MI i handledningen

 

 

Malin är kompetensutvecklare på Humana och utbildare i MI på Sverigehälsan. Hon har utbildat i MI sedan 2010 och är MINT-medlem (Motivational Interviewing Network of Trainers) sedan 2016. Hon har tidigare jobbat på SiS ungdomshem och 12 år på HVB för unga tjejer med psykosocial problematik. Hon har studerat MI vid Linnéuniversitetet, har en Fil. kand i sociologi och handledarutbildning genom Ersta Sköndal/Sverigehälsan och Certifierad utbildare och metodstödjare i Connect för HVB.

 

Vi ser mycket fram emot att träffa er alla, det kommer också finnas möjlighet att ta del av detta via webben!

Datum/Tid
mån 2019-10-14
09:00 - 11:00

Plats
Storgatan 33
302 43 Halmstad
Sverige

 

Boka din plats här

Bokningen är stängd för detta evenemang.