Välkommen till Sverigehälsan!

Vi har planer på att ansöka om tillstånd för Stödpedagogutbildning hos Myndigheten för Yrkeshögskolor.

Behovet av denna utbildning är stort enligt Sveriges kommuner och landstings (SKL:s) kartläggning. Flera av våra samarbetarparter i kompetensfrågor, kommuner och privata utförare, bekräftar denna uppfattning. Vi kommer skräddarsy innehållet efter lagstiftning, föreskrifter, uppdrag men framförallt efter era behov.

Sverigehälsan bjuder därför in till en eftermiddag för brainstorming av utbildningsinnehåll. Eftermiddagen inleds med föreläsning av Therese Waldenborg, som har med bred kunskap och flera års erfarenhet av att arbeta inom LSS och skola.

Therese kommer prata om hur vi bäst bygger vardagsstöd och hur vi skapar mål och mening i tillvaron för våra brukar/klienter/kunder. Där tydliggörande pedagogik, stresshantering, livskvalitet och lågaffektivt bemötande är grunden. Därefter kommer Jeanette presentera förslag på innehåll i utbildningen där vi önskar er hjälp med att säkerställa att vi har fått med rätt saker.

För att kunna planera fika ber vi er anmäla ert deltagande senast 25/3.

Ladda ned inbjudan i PDF-format

Har du frågor om seminariumet?

Då är du välkommen att kontakta Jeanette Johansson-Anmark.

E-post: jeanette.johansson-anmark(a)sverigehalsan.se
Telefon: 0763-146042

Therese Waldenborg
Therese är legitimerad Arbetsterapeut och har studerat Handikappvetenskap – autismspektrumtillstånd på Linnéuniversitetet. Hon ingår i lärarteamet på Utbildningscenter Autism – Sunne, där hon utbildar i tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande.

Therese har arbetat med personer med autism i snart 20 år och har hon använt hälften av dessa till att utforska såväl grundskolans som särskolans värld och lika stor del av tiden i verksamheter för vuxna, boenden, daglig verksamhet, personlig assistans, korttidsverksamheter. Hon är även utbildad i traumamedveten omsorg.

Jeanette Johansson-Anmark
Jeanette arbetar som verksamhetsutvecklare på Sverigehälsan med uppdrag att utveckla nya utbildningsinsatser där bl.a. Stödpedagogutbildningen ingår. Hon har över trettio års erfarenhet av socialt arbete i olika former.

Jeanette har erfarenhet av arbete med personer som har ökade sårbarheter och stresskänslighet såsom neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Hon har flera års arbetslivserfarenhet av arbete inom privat vård och omsorg där hon bl.a. har startat upp och drivit HVB- hem, skola och LSS-verksamheter.

Datum/Tid
tis 2019-04-16
13:00 - 16:00

Plats
Sverigehälsan, Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö
Sverige

 

Boka din plats här

Bokningen är stängd för detta evenemang.