Detta seminarium kommer bli av men inte på plats på Sverigehälsan i Malmö utan via livesändning på Facebook. Samma tid men du kan delta var du än befinner dig! Anmäl dig till seminariet så blir du meddelad via mail med länk till sändningen när det startar! 🙂

I genomsnitt 6-8 % av alla skolbarn i grundskolan har en Neuropsykiatriska Funktionsnedsättning (NPF). Vi vet också att det finns en överrepresentation av barn och ungdomar med NPF på HVB-hem och institutioner. 7 av 10 barn placerade på Statens institutioner (SiS) har någon form av psykiatrisk diagnos. Vi vet också att det finns en överrepresentation av individer med NPF inom missbruksvården, den psykiatriska vården samt inom kriminalvårdens institutioner.

Oftast konstaterar vi att en enskild person har tex ADHD– utan att göra några anpassningen under dagen. Detta beror oftast på att att vi saknar verktyg och redskap för hur vi ska anpassa. Klarar er verksamhet av att ge personer med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning (NPF) det stöd och de anpassningar som de behöver för en fungerande tillvaro?

Vi vet att det gör en skillnad när vi anpassar det dagliga stödet efter de människor som behöver det lilla extra. Vi vet också att tidiga insatser har den bästa effekten. Vi vet att vi med detta förhindrar och förebygger mycket mänskligt lidande genom att vi hjälper enskilda att få en bättre fungerande vardag.

Vi utför så kallade NPF-säkringar av verksamheter – denna dag kan ni komma och lyssna på Jeanette Johansson-Ånmark som berättar om NP-funktionsnedsättningar och hur vi genomför säkringarna.

Välkommen!

Datum/Tid
tis 2020-04-21
09:00 - 11:30

 

Boka din plats här