Så bygger du inre styrka och hållbarhet med självmedkänsla – för dig som jobbar med människor.

Mindful Self Compassion (MSC) är utvecklat av psykolog Christopher Germer och psykologiprofessor Kristin Neff som kombinerar mindfulnessfärdigheter och självmedkänsla som ger ökad medvetenhet och redskap i det dagliga arbetet för emotionell hållbarhet. Med Mindful Self Compassion bygger vi upp inre vänlighet, värme och övar vår hjärna att vara trygg. Mindfulness, att bli medveten om tankar, känslor och vad som pågår inombords i kroppen är första steget i att börja vända uppmärksamheten till oss själva. Med Självmedkänsla  kan vi se utan att döma vilket ger mod och förmåga att uppmärksamma självkritiska tankar och känslor av otillräcklighet, ilska, skam med öppenhet och värme. Att vara både medvetet närvarande och självmedkännande leder till ökad balans och välbefinnande i våra liv.

Seminariet vänder sig till personal på socialtjänst, missbruksvård, vårdcentraler, öppenvårdspsykiatri, skola, vård och omsorg.

Under dagen får du får veta mer om:

  • skillnaden mellan empati och medkänsla
  • hur man förebygger empatiutmattning och sekundärtrauma
  • hur man aktiverar sitt trygghetssystem
  • hotsystemet – vår hjärna är byggd för hot
  • hur man kan möta självkritik och svåra känslor med självmedkänsla
  • att möta motstånd med medkänsla
  • vad forskningen säger

Om föreläsaren

Katarina Lundblad är socionom, certifierad lärare i mindfulnessbaserad stressreduktion via Center for mindfulness, USA och är en av Sveriges mest erfarna utbildare i mindfulness. Hon är lärare i Mindful Self Compassion och utbildad i utvecklingstrauma. Katarina är också medförfattare till flera böcker i mindfulness bl.a Fri från stress med mindfulness.

Datum/Tid
tor 2019-10-10
13:00 - 15:00

Plats
Sverigehälsan, Nils Forsbergs plats 3
217 54 Malmö
Sverige

 

Boka din plats här

Detta evenemang är fullbokat.