Andrianna Wängström är personlig tränare och föreläsare i tränings- och utbildningsbranschen i Sverige och utomlands. I höstas gick hon vår baskurs i Mindfulness.

 

Möt Andrianna Wängström, hon arbetar som personlig tränare och träningsledare och föreläser inom både tränings- och utbildningsbranschen i Sverige och utomlands. Hon har nyligen (hösten 2019) gått vår baskurs i Mindfulness men kom kontakt med medveten närvaro väldigt tidigt i livet, hon berättar…

Som barn började jag utöva österländsk kampsport och på så sätt praktiserat andning, fokus och kontroll redan från 4 års ålder. I vuxen ålder har jag både studerat på universitet för att få en mer empirisk bakgrund men också utbildat mig till Yogalärare för att utvecklas inom två världar, öst och väst.

Jag tycker att baskursen i Mindfulness gav mig en bra grund och introduktion till ett ämne som ofta blir förvirrat. Vår utbildare Katarina förmedlade många bra och praktiska exempel från sina erfarenheter, vilket jag personligen uppskattar då verkligheten kan se väldigt annorlunda ut än teorin. För mig var det mycket repetition, vilket alltid är uppskattat. Samtidigt varvades det med sådant som förtydligar vad Mindfulness är i praktiken med integrerade exempel. Två dagar gav massor av insikter och bra med verktyg.

 

”Mindfulness ger mig trygghet och ro. Att lita på mitt inre och våga vara nyfiken och inte låta inlärda reaktioner ta över. Jag kallar dem mindless behaviors, som kontrast till mindful behaviors. Meditation, att titta inåt och våga vara stilla skapar en mer färggrann upplevelse av livet.”

 

Jag föreläser ofta om just hälsa, både mental och fysisk och för många olika åldersgrupper och branscher. En tydligare insikt i Mindfulness ger mer kött på benen för att föra det vidare och få fler att upptäcka sig själva mer. Sen är större delen av mitt yrke som tränare helt enkelt att arbeta med människor i alla lägen i livet. Många gånger är det inte den fysiska hälsan jag tränar utan den inre. Som tränare kan jag plantera små frön och ge verktyg för de som vill utforska inåt. I egenskap av Yogalärare innebär det en utökad dimension av det vi redan praktiserar.

Jag skulle absolut rekommendera att gå en kurs Mindfulness om du tycker det verkar intressant! Du får det bästa av båda världar så att säga. Du får empirisk bakgrund, vilket många behöver för att våga testa, samtidigt som det blir en österländsk twist från 1000-tals år av tradition. Mindfulness, meditation och att vara mer kopplad till sitt inre är något vi egentligen har naturligt men på grund av samhällets utveckling och människans evolution tappat kontakten med. Att förankra sig själv och sitt liv i något så primitivt och fundamentalt skapar enorm trygghet. Det är en guide i en värld av brus.

Är ni mer nyfikna på vad Andrianna gör, kolla in hennes hemsida strongbyandrianna.com.

 

 

Våra utbildningar i Mindfulness och Mindful Self Compassion