Marie Hjelm

Intervju med Marie Hjelm som är konsult och jobbar dagligen med coachning och föreläsningar. Marie har läst utbildningen Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog på Sverigehälsan.

Har läst följande utbildning:

Diplomerad Avspännings- och Stresspedagog

Varför valde du att utbilda dig till Avspännings- och Stresspedagog hos Sverigehälsan?

Jag hade bestämt mig för att läsa en utbildning inom hälsa i allmänhet och om stresshantering i synnerhet. Jag kollade runt vad som fanns och hittade Sverigehälsan på nätet! Var på informationsmöte och bestämde mig direkt. Med egen upplevd erfarenhet av en stresskollaps så hade jag många olika anledningar av att studera.

Berätta kort om din utbildning. Vad läste ni och hur arbetade ni?

Jag läste nästan ett helt år i Malmö. Vi var 8 st elever och var på skolan 3 dagar i följd c:a var 3-4:e vecka för genomgångar och praktiska övningar. Vi blev även uppdelade i två grupper. I vår grupp så bodde vi ganska nära varandra geografiskt (Malmö & Helsingborg) och vårt grupparbete fungerade mycket väl.

Vilka karriärmöjligheter fanns efter utbildningen?

Innan jag började min utbildning hade jag som mål att starta eget, som konsult. Detta har jag nu gjort och jobbar dagligen med coachning och föreläsningar. Än så länge inte i den utsträckning inom stresshantering som jag önskar men jag vet och är införstådd med att det tar tid att bygga upp mitt varumärke och jag övar på mitt tålamod.

Varför skulle du rekommendera Sverigehälsans utbildningar till andra?

Jag ger mina varmaste rekommendationer till att studera på Sverigehälsan. Kompetenta utbildare, välplanerat schema, mysig ”hemmakänsla” med frukostbuffé och lokalen i källaren blev en skön plats att återhämta sig på.

Sammantaget blev det för mig ett betydelsefullt och viktigt år där Sverigehälsan var en stark bidragande anledning till min kunskapsutveckling och till mina nya insikter samt förbättring av min personliga hälsa.

Marie Hjelm